lördag 7 februari 2009

Ett fantastiskt möte

Igår hade jag förmånen att träffa en alldeles fantastiskt kvinna, nämligen Lotta Abrahamsson. Lotta har varit framgångsrik VD, projektledare, rekryterare. Nu är hon en flitigt bokad föreläsare som åker land och rike runt och föreläser om Asperger och ADHD. Förutom en gedigen utbildning i ämnet har hon själv båda diagnoserna.

Jag behövde bakgrundsmaterial till ett slutprojekt i skolan och ringer henne efter ett tips från en klasskompis (tack Leila). Jag trodde aldrig hon skulle ha tid att träffa mig. Inte efter att ha spanat in hennes agenda. Men just igår när jag ringde hade hon en ledig dag, hon visar sig bo på fem minuters gångavstånd från mig och jag var välkommen över.

Utan förberedda frågor dyker jag upp med block, penna och ett par muffins. Intervjuen jag trodde skulle ta en timme blev till fyra timmar såg jag när jag gick därifrån. Det var ju inte alls meningen att tränga mig på så länge, men tiden flög iväg.

Lotta pratar mycket, men och andra sidan, det gör jag med. Hon lyckas med konststycket att under fyra timmar hela tiden ha något klokt och vettigt att säga. Och dessutom vara fruktansvärt rolig. Vi är på samma ålder och trots att vi har olika liv fanns det en hel del beröringspunkter. Jag kände igen mig i mycket hon berättade.

Kanske är det hennes Aspergerdiagnos som gör att hon är oerhört rak, öppen och helt befriad från skitsnack. Men när man träffar en människa som är så öppen om sig själv kom jag på mig att berätta saker jag definitivt inte brukar göra till en komplett främling. Eller ens till bekanta. Ett möte till med denna kvinna och hon kommer nog få reda på varenda liten snuskig hemlighet jag har :-)

Lotta har själv en blogg, missa inte den. Finns här.

1 kommentar:

  1. Vilken fin och framförallt intressant blogg du har!


    Kika in på I Love Travel för reseinspiration.
    Ha en fortsatt trevlig helg!

    SvaraRadera