fredag 20 mars 2009

På klassresa med Färjan

Kippis
Tänka sig, jag har varit på klassresa. Alltså varit på och inte gjort en klassresa. Jag har inte förvandlats till en minkpälsbeklädd dam på öfre östermalm med en fet tax i koppel.

Nej minsann, en finlandskryssning med mina klasskompisar. Och då det är en KY-utbildning jag går så var vi en blandad skara kvinnor mellan 21 och 47 år som åkte. Plus en modig man.

Vad Viking Line bestämde efter vi bokat var att:

 1. Det var en singelkryssning
 2. Det var inspelning av tv-programmet Färjan
Det förstnämnda var väl inte så mycket problem. Med tanke på klientelet var det betydligt fler än oss som hade missat den biten. Även om vår yngsta tjej i skaran fick nån jobbig typ efter sig som tjafsade i timmar om att man minsann inte får vara sambo på en singelkryssning.

Inspelningen var väl heller inte så farligt. Kamerateamet var ju inte så svårt att missa, och då jag absolut inte har som ambition att bli "Färjan-Anita" med hela svenska folket pep jag snabbt iväg när de närmade sig.

Ehh...väl ok, där överdrev jag en smula. De valde faktiskt ut sina "offer" redan när vi klev på båten där de fick skriva på nåt kontrakt. En snart medelålders kvinna som jag själv såg de tack o lov inte som ett alternativ. Däremot två blonda brudar från norrland i 18-20 års-åldern. Återkommer strax till dem.

Kvällen blev riktigt kul! Buffén var väldigt omfattande. Minst sagt. Hur mycket gott som helst och jag ville ju smaka på allt. Men då jag gjort en operation som innebär att jag inte har en magsäck kvar så fick jag lägga ner den ambitionen. Valde ut det gottaste.

Tillbringade mesta av kvällen på diskot. Var till och med uppe och skakade loss på dansgolvet några gånger.

Avslutade vid tretiden i hytten tillsammans med en gigantisk räkmacka. Lyckades inte ens få i mig hälften.

SPA
Vägen tillbaks tillbringade jag och tre andra tjejer på spat. Helt helt underbart! Bodyscrub. lermask, bastu, bubbelpool, relaxa, chokladdoppade jordgubbar....mmmm....need I say more?

När vi ligger där och har som absolut skönast får vi veta att de blonda lilla norrlandsbrudarna ska filmas i spa-avdelningen. Kamerateamet lovar dyrt och heligt att inte filma våra blekfeta lekamen i poolen.

Jag blir också förvånat över hur styrt det är. Tjejerna får direktiv hur de ska gå, prata, vart de ska sätta sig. En av kameramännen tycker uppenbarligen att hon har för lite urringning så den rättar han till.

Vacker med lerspackel

När kamerateamet äntligen har avlägsnat sig kommer de små blonda liven in i relaxavdelningen och vi pratar lite med dem. Jag är lite nyfiken på vad de får ut av att vara med.


- Vad får ni för kompensation?
- Ehh...va?
- Ja alltså, får ni betalt?
- Nej
- Men resan får ni gratis i alla fall?
- Nej
- Men de har väl betalt spat för er här?
- Nej...vi har betalt själv.
- Drinkar igår kväll?
- Nej

Vid det här laget tittar jag nog på dem som de skulle vara två utomjordingar som just har landat på jorden, och jag utbrister:

- Men då har jag ju en fråga: VARFÖR?

- Men det är ju himla roooooligt! säger dem på klingande norrländska och ler lite försiktigt.

Och jag inser att det här är nog det mest spännande som hänt dem i deras liv. Herregud, de blir kända på TV. Sen att Kanal 5 knappast kommer visa dem från deras bästa sida spelar liksom ingen roll. Bättre ökänd än okänd. Och vem vet, kanske får de ett bartenderjobb på Hotell Laponia i Arvidsjaur...


7 kommentarer:

 1. hahahaha, gudars så underbart... men jag tycker allt att du skulle passa som Färjan-Anita... hahahahah! ;)

  SvaraRadera
 2. Haha...visst. Mina barn skulle vara sååå stolta ;-)

  SvaraRadera
 3. stackars tjej! Kklart man inte kan vara upptagen på en singelkryssning, hur kan hon ens dyka upp där *läs stycket med en gnutta ironi*

  SvaraRadera
 4. Tack för komplimangen vi är långt ifrån några 18 åringar :) Däremot stämmer det inte att kameramannen var intresserad av urringningen utan snarare mikrofonen och ta inte allt vi sa på för stort allvar för helt ärligt tyckte vi inte att du hade något att göra med huruvida kanal 5 betalat det ena eller det andra... Något jobb på baren i Arvidsjaur söker jag inte då jag är jurist/ekonom och jag har faktiskt gjort betydligt mer spännande saker än att medverka i Färjan även om jag står för att jag tycker det var skoj att medverka där. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Avund, det är väl en av dödssynderna?

  SvaraRadera
 6. Marianne:
  Hahaha....där fick jag så jag teg :-)
  Fick själv visa leg på systemet tills jag var 38 och sen gör jag samma misstag och dömer andra efter hur gamla de ser ut att vara. Ok, jag skäms...

  Anonym:
  Mariannes kompis från Färjan antar jag? Men visst är avund en av dödssynderna. Lider dock inte av den åkomman i det här tillfället. Har haft mina "15 minutes of fame" som resultat av något jag presterade och som jag faktiskt är stolt över. Kollar inte på dokusåpor och skulle aldrig i livet medverka i någon. Men Hey, alla blir saliga på sin tro :-)

  SvaraRadera